Wysłany: 2010-05-22, 16:07
Ja bym jednak zastanowił się nad brokerem MT4, gdyż to w tej chwili podstawowa i bardzi mocna platforma dla Forexu i innych CFD. Przede wszystkim jest wydajna i szybka, używa mało zasobów komputera.
A do tego mamy próby implementacji przejścia i dostępu do rynku ECN z MT4 w formie STP.
_________________ Zróbmy coś razem, nową jakość. W końcu profesjonalnie I razem będziemy zarabiać
Ja na MT4 nigdy rachunku nie miałem. Zainstalowałem sobie ten program, żeby sprawdzić, jednak DealBook jakoś bardziej przypadł mi do gustu i nie rozstaję się z nim. MT4 jest dla tych, którzy lubią mieć dużo wskaźników na wykresie oraz tworzą EA. W sieci jest mnóstwo dodatków.
A mam pytanie tak na przyszłość: Czy mając rachunek u jednego z brokerów MT4 mogę się zalogować przez www? Jeśli chcę sprawdzić kwotowania, a programu nie mam na komputerze, z którego korzystam.
Tylko, że ja preferuję rachunki prowadzone w złotówkach, czyli zostaje XTB oraz BossaFX. To drugie to nowość i chyba tu na forum nikt z ich usług nie korzysta.
BossaFX i XTB nie ma płynnych spreadów, tylko stałe i stosunkowo.... wysokie, jak dla mnie oczywiście. No i kwotowanie do 4 miejsca po przecinku- to również minus- szczególnie dla scalpelów!
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum